Μελιτζάνες Ιμάμ
Υλικά
- 5-6 μελιτζάνες τσακώνικες κανονικές
- 4-5 κρεμμύδια ξερά κανονικά
- 3-4 σκόρδα
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 3-4 φρέσκες ντομάτες κανονικές
- 1,5 ποτήρι νερού λάδι
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, αφού τους αφαιρέσουμε τα κοτσάνια. Τις χαράσσουμε κατά μήκος με 4 χαρακιές. Σε τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και αφού το ζεστάνουμε, τηγανίζουμε μέτρια τις μελιτζάνες. Τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε καλά από το λάδι, σε πετσέτα. Κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό και στο λάδι του τηγανιού τα σοτάρουμε για λίγο. Μετά παίρνουμε τις ντομάτες καθαρισμένες χωρίς τους σπόρους, τις κόβουμε σε κύβους και τις ρίχνουμε στο μείγμα των σοταρισμένων χορταρικών. Προσθέτουμε λίγο αλάτι πιπέρι και αφήνουμε το σύνολο να μαγειρευτεί και να μείνει με το λάδι του.
Τακτοποιούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί. Στις χαρακιές τους βάζουμε το μείγμα των χορταρικών και το υπόλοιπο το περιχύνουμε από πάνω. Τελευταία σκορπίζουμε αρκετό τυρί τριμμένο (μυζήθρα, φέτα, κεφαλοτύρι). Ψήνουμε το φαγητό για τουλάχιστον 30 λεπτά.
[info]Συνταγή από την κα. Μ. Τσουμάκη, Λεωνίδιο[/info]